Névnap

2017. szeptember 22. Péntek
Móric

 
A Nap kel 06:36-kor,
nyugszik 18:49-kor.
 

 
Holnap
Tekla, Lina
napja lesz.

Alternative flash content

Requirements

Látogatószámláló

Ma1
Tegnap1
Hét5
Hónap22
Összes16033

42 vendég és 0 tag van jelen


 


„ HATÁRTALANUL „ pályázat

Kedves Diákok!

Sajnálattal értesítelek Benneteket arról, hogy a „ HATÁRTALANUL „ pályázatunk az idén nem nyert támogatást. A tanulói igények miatt iskolavezetésünk úgy döntött, hogy saját szervezésben

ISKOLAI KIRÁNDULÁST SZERVEZÜNK ERDÉLYBE.

Megfelelő számú jelentkező esetén a kirándulás paraméterei a következők:

Időpontja: tavaszi időpontra elhalasztva

Négy éjszaka, félpanziós ellátással, bérelt autóbusszal.

Költsége: 32 000 Ft

Maximális létszám: 40 fő

Útvonal, programok:

1.        nap:       Indulás 4 óra 30 perc, Pelikán parkoló; Útvonal : Nádudvar, Kolozsvár, Torda, Korond, Csíkszereda, Gyimes; Szállás: Bükkloka, Piposz Tanya

2.        nap:       Kirándulás a környéken, Gyimesbükk, Túra a környező hegyekben, Csíksomlyói zarándokhely megtekintése; Szállás: Bükkloka, Piposz Tanya

3.        nap:       Kézdivásárhely, Szent Anna tó, Mohos láp, Nyerges-tető, Tusnádfürdő megtekintése; Szállás: Torockói parasztházakban.

4.        nap:       Nagyenyed, Tordai-hasadék, Tordai sóbánya, Székelykő megtekintése, helyi körbejárás, Szállás: Torockói parasztházakban.

5.        nap:       Indulás haza, útközben az Aranyosfői-jégbarlang megtekintése.

A programváltozás jogát fenntartjuk. A kirándulás csak a teljes létszám jelentkezése esetén valósulhat meg. A jelentkezésetekhez szükséges papírt kérjétek a programfelelőstől és az osztályfőnököktől!

Leadási határidő: tavaszi időpontra elhalasztva

Jelentkezéskor fizetendő: 10 000 Ft, melyet az esetleges meghiúsulás esetén visszafizetünk.

 Várjuk mielőbbi jelentkezéseteket!

   Kazinczy Judit

programfelelős tanár

 


A Pálfy-Vízügyi Tagintézmény nyertes pályázatot nyújtott be a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. –hez.

A pályázat tartalma: a  magyar kisebbség által lakott területre történő kirándulás ( 1. utazás ), ill. a magyarok által kisebbségben lakott külhoni területeken élő magyar diákok, Magyarországra való beutaztatása ( 2. utazás ). Partner iskolánk a Kós Károly Építőipari Szakközépiskola, Csíkszereda.

A pályázat keretein belül az 1. utazáson az érintett diákok közösen elvégzik 4 db erdélyi kúria építészeti és környezeti elemeinek szakmai felmérését, majd a 2. utazás alkalmával Szolnokon, annak dokumentációját készítik el.

A kirándulások alkalmával a diákok nem csak szakmai munkát végeznek, hanem módjuk nyílik a környéken lévő nevezetességek, épületek, természeti értékek megtekintésére.


Az 1. utazás


lezajlott szeptember 19-23 között, Csíkszereda és környékére.

Következő felvételek a kirándulás alkalmával készültek:

A hangulat:

Környezetvédelem:

Építész:


2.UTAZÁS 2012. 10. 17-21.

Majd egy hónap elteltével 2012. 10. 17-én megérkeztek az erdélyiek Szolnokra, nagyon jó volt újra látni őket.  A szállásuk a Tiszaligeti motelben volt. Még aznap este körbevezettük őket városunkban, megmutattuk nekik a Tiszavirág hidat, a Református templomot, a Tisza mozit, a Zsinagógát, a Múzeumot, és a Tiszai hajósok terét. A Tisza híd lábánál még egy közös dalt is elénekeltünk, Kazinczy Judit tanárnő vezetésével. A moziban beültünk beszélgetni, új élményeket mesélni, régi élményeket feleleveníteni.

Másnap elkezdődött a közös munka, a környezetesek a méréseket egyeztették és dolgozták fel, az építészek a rajzokat pontosították, készítették el számító géppel szintén vegyes csapatokra bontva. Közben Tv- interjúkat is adtunk.

Még aznap a Hortobágya vittük el a vendégeinket, megkocsikáztattuk őket, megmutattuk nekik a kilenclyukú hidat, amely előtt még közös fényképet is csináltunk róluk. Miután visszajöttek Szolnokra egy közös est volt. Megmutatták tudásukat az erdélyi prímások, táncoltunk, zenéltünk, sütiztünk üdítőztünk, közben még a krumpli pucolásra is volt időnk mivel még öreg lebbencset is készítettünk vacsorára, az édességek mellé.

Utolsó előtti nap a munkákat befejeztük, lezártuk. A kirándulást folytattuk Tőserdőben, Kecskeméten, majd este ellátogattunk pihenésképpen a tiszakécskei strandfürdőbe. Hatalmas élmény volt ez is. Csurom víz volt mindenki, de hát nem ez volt a lényege? Ugráltunk fröcsköltünk össze- vissza, mint a kisgyerekek. Igazi strand élmény volt. Ki is szívta ám mindenkiből az energiát, este, mint a medve úgy aludt mindenki.

Eljött az utolsó teljes nap. Budapesti Állatkert, a Halászbástya, a Vár és a Hősök tere meglátogatása után, kikapcsolódásként lehetett egy kicsit vásárolni a West End bevásárlóközpontban.

A nap végén a búcsúest következett. Ezt a Bowling centerben tartottuk. Az este folyamán fellépett egyik szaktanárunk, Némedy Krisztián tanárúr zenekara, a Retro Zóna. A hangulat immáron fogva garantált volt. Mentek sorra a csocsó versenyek, a billiárdozások, sőt még páran snookereztek is. Mivel Bowling center, a bowlingozást ki ne hagyjam. Nekem ez az est nagyon tetszett.

Az est végezetével visszasétáltunk velük a szállásukra. Itt még váltottunk velük pár szót, és nagy bánattal elbúcsúztunk tőlük.

Másnap reggel bepakoltak a buszba, én még kibicikliztem hozzájuk és elbúcsúztam még egyszer tőlük. Majd elindultak.

Nyeső Enikő 12. D
Szolnok, 2012. 11. 29.

 


   

Copyright © 2012 SZOLMUSZ Pálfy-Vízügyi Tagintézmény. Minden jog fenntartva. | Impressum