Névnap

2017. szeptember 22. Péntek
Móric

 
A Nap kel 06:36-kor,
nyugszik 18:49-kor.
 

 
Holnap
Tekla, Lina
napja lesz.

Alternative flash content

Requirements

Látogatószámláló

Ma1
Tegnap1
Hét5
Hónap22
Összes16033

24 vendég és 0 tag van jelen


Köszöntő

Kedves Honlaplátogatók!

Sok szeretettel üdvözlök minden kedves érdeklődőt a Szolnoki Műszaki Szakközép- és Szakiskola Pálfy – Vízügyi Tagintézményének megújuló honlapján.

Köszöntöm azokat, akik egykori pálfysként vagy vízügyisként érdeklődnek egykori alma materük jelenlegi tevékenysége, mindennapjai iránt.

Köszöntöm azokat a kedves szülőket is, akik gyermekük továbbtanulását szem előtt tartva tájékozódni kívánnak a tagintézményünkben folyó oktató-nevelő munkáról, különös tekintettel indítandó osztályainkra.

Köszöntöm azokat az általános iskolásokat, akik a pályaválasztás szükségességével szembesülve keresik a tudás megszerzésének további útjait, lehetőségeit. Bízom benne, hogy minél többen megtaláljátok kínálatunkból a nektek megfelelőt.

Köszöntöm a jelenlegi diákjainkat is, akik, munkájukkal, tevékenységükkel intézményünk éltetői, mindennapos alkotói. Kívánom, hogy munkátokkal, eredményeitekkel, sikereitekkel tovább öregbítsétek az elődeitek által kivívott hírnevünket.


Tagintézményünk a Szolnoki Műszaki Szakközép – és Szakiskola legfiatalabb tagintézményeként is négy évtizedes múlttal, nagy hagyományokkal rendelkezik, hiszen két, a városban és környékén, sőt országosan is elismert szakközépiskola örököse, szakmai munkájának folytatója.

A 2011. júliusi intézményátszervezéssel a korábbi Pálfy János Műszeripari és Vegyipari Tagintézmény valamint a Környezetgazdálkodási és Építészeti Tagintézmény került összevonásra. Az így létrejött új iskola tanárai, diákjai új inspirációt kaphatnak egymástól, kialakulhat egy friss, egészséges versengés. A folyamatos változások új lendületet adnak, még nagyobb teljesítményekre sarkallnak. Törekszünk arra, hogy megfeleljünk az elődeink által támasztott magas követelményeknek, megmaradjon a nagy továbbtanulási arány, valamint tovább bővüljön az országos tanulmányi és szakmai versenyeken az élvonalban végző tanulóink névsora.

Célunk kettős, egyrészt olyan jól felkészült, gyakorlatias, azonnal hasznosítható tudással rendelkező technikusok képzése, akik jó eséllyel el tudnak helyezkedni a termelésben. Másrészt olyan szakmai alapokkal rendelkeznek, amelyek elegendőek és alkalmasak szakirányú főiskolán vagy egyetemen való eredményes helytálláshoz. 

A 2012-2013-as tanévben az általános iskolát végzetteknek öt szakmacsoportban indul képzés 4+1 év időtartamban. Az első négy évben az érettségi vizsgára felkészítéssel párhuzamosan szakmacsoportos alapozó képzés történik. Az érettségi vizsga ötödik, választható tantárgya a szakmai alapismeret is lehet. Egy idegen nyelv tanulása (angol vagy német) kötelező. A szakmai alapképzés gyakorlatorientált már a 9. évfolyamtól. Az érettségi vizsga utáni plusz egy évben, a szakképző évfolyamon csak szakmai tantárgyak oktatása folyik. Az ötödik év végén a tanulmányok lezárásaként a következő szakképesítések szerezhetők meg: 

Szakmacsoport

Megszerezhető szakképesítés*

Vegyipar

Vegyipari technikus

Környezetvédelem-vízgazdálkodás

Környezetvédelmi technikus (vízgazdálkodó elágazás)

Víz- és szennyvíztechnológus (szennyvíztechnológus elágazás)

Elektrotechnika- elektronika

Elektronikai technikus

Automatikai technikus

Építészet

Magasépítő technikus

Informatika

Informatikai hálózattelepítő- és üzemeltető

*A tényleges szakmai kimenet függ az RFKB mindenkori hatályos döntésétől.

Terveink szerint honlapunkon be kívánjuk mutatni szerteágazó oktató-nevelő munkánkat, eredményeinket, az iskolánk által nyújtott számtalan lehetőséget a tanórán kívüli ismeretszerzésre és a kulturált időtöltésre.

Kérem, kísérjék figyelemmel tevékenységünket iskolai életünk valamennyi területén, észrevételeikkel, javaslataikkal, támogatásukkal segítsék programjaink sikeres megvalósítását, céljaink elérését.

                                                            Tisztelettel:

                                                                                                          Bátyai Olga

                                                                                                   tagintézmény-vezető

   

Copyright © 2012 SZOLMUSZ Pálfy-Vízügyi Tagintézmény. Minden jog fenntartva. | Impressum